Hotel Branicki **** klasy boutique to wymarzone miejsce do organizacji przyjęcia weselnego. Hotel Branicki**** w Białymstoku zapewnia Młodej Parze idealną przestrzeń do stworzenia niezapomnianej atmosfery, a jednocześnie gwarantuje komfortowe warunki zakwaterowania Gości, wyborne menu oraz magiczny klimat.
Boutiquowy Hotel Branicki to wymarzone miejsce do organizacji niezapomnianego przyjęcia weselnego. Hotel Branicki**** w Białymstoku zapewnia Młodej Parze wyborne menu, magiczny klimat oraz komfortowe warunki zakwaterowania Gości.
Zaszczyceni wyborem naszego hotelu jako miejsca organizacji Państwa przyjęcia weselnego - proponujemy wyjątkowy prezent. Jest to możliwość spędzenia Nocy Poślubnej w romantycznym i luksusowym Apartamencie Różanym, gdzie na Młodą Parę będzie czekał bukiet świeżych róż i butelka wybornego wina.
Doskonale rozumiemy, że przyjęcie weselne to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu.
Dlatego organizując wesele w naszym hotelu, otrzymują Państwo gwarancję świadczenia usług na najwyższym poziomie.
Koszt organizacji przyjęcia weselnego wynosi od 210,00 zł/osoba.
Dzieci w wieku od 4 do 10 lat otrzymują zniżkę w wysokości 50%.
"Organizowałam w Hotelu Branicki małe przyjęcie weselne i jestem po prostu zachwycona! A goście przede wszystkim więc uważam to za wielki sukces Wszystko przygotowane pięknie, estetycznie, elegancko i bardzo smacznie. Goście robili zdjęcia potraw, które były podawane. Atmosfera miła i kameralna, obsługa uprzejma i uśmiechnięta. Pani Kierownik Gastronomii bardzo pomocna w przygotowaniach i służąca dobrą radą - co, jak kiedy. Bez mrugnięcia okiem zasługuje na 4*."
~ Paulina, Facebook
Proponujemy indywidualne menu, uwzględniające gusta i preferencje naszych Gości. Służymy przy tym radą i doświadczeniem.
Wszystkie dania przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników. Nasi kucharze nie wykorzystują sztucznych substancji ani konserwantów.
Menu I
Koszt: 210,00 zł/osoba
Przekąska
Mus z kaczej wątróbki podany z pistacjami, galaretką z czarnej porzeczki i jabłkowym kawiorem
Zupa
Krem z włoskich pomidorów ze szpinakowymi kluskami
Danie główne
Pieczona polędwiczka wieprzowa na sosie z trawy żubrowej
z ziemniakami au gratin i warzywami blanszowanymi
Bufet gorący
Barszcz z marynowanych buraków z pasztecikiem
Filet z soli na sosie szpinakowym
Kurczak kukurydziany z grillowaną cukinią i sosem ziołowym
Domowe pierogi ze smażoną cebulką
Karmelizowana marchewka z białym winem
Kopytka ziemniaczane
Bufet zimny
Matias z sosem jabłkowo-cebulowym i kwaśną śmietaną
Terrina z ryb morskich
Pieczona rolada z boczku faszerowana wędzoną śliwką
Mięsa wędzone i pieczone z piklami
Pasztet pieczony po staropolsku z sosem ziołowym i ziarnami słonecznika
Tymbaliki drobiowe
Jajka faszerowane czarnym kawiorem
Sałatka z serem feta i winegret z miodem gryczanym
Sałatka z brokułami, pestkami słonecznika i chipsami z boczku
Delikatna sałatka jarzynowa
Świeże warzywa z sosem koktajlowym
Zestaw zimnych sosów
Pieczywo własnego wypieku
Bufet deserowy
Wybór ciast z własnej cukierni
Ptysie z bitą śmietaną
Musy owocowe
Owoce sezonowe
Napoje
Kawa/herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Menu II
Koszt: 220,00 zł/osoba
Przystawka
Terrina z łososia ze szpinakiem na sosie chrzanowym i szczypiorkową espumą
Zupa
Rosół domowy z makaronem i warzywami
Danie główne
Udo z kaczki confit na emulsji z pieczonych, słodkich jabłek i czerwonej kapusty
z kluskami i orzechowym mascarpone
Bufet gorący
Flaki po włosku z pikantną peperoni
Zębacz w sosie limonkowym z pieczonymi pomidorkami
Udziec z indyka w sosie z wędzonych owoców
Roladki wieprzowe z porem i suszonymi pomidorami w sosie bazyliowym
Gnocchi z orzechami szpinakiem i pomidorami concasse
Warzywa blanszowane w maśle klarowanym
Pieczone ziemniaki w rozmarynie
Bufet zimny
Łosoś marynowany w burakach i ginie w zielonym pieprzu z sosem musztardowym
Filet z matiasa marynowanego w świeżych ziołach z cebulą
Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka
Plastry wędzonej kaczki z marynowaną gruszką i orzechową sałatą
Pasztet domowy z żurawiną duszoną w czerwonym winie
Schab pieczony pikowany wędzonym czosnkiem z sosem gorczycowym
Mięsa wędzone i pieczone
Bukiet sałat z wędzonym kurczakiem i musztardowym winegret
Sałatka wiosenna z sosem winegret w kroplach balsamino, z pestkami dyni
Orientalna sałatka z paluszkami krabowymi i dzikim ryżem
Świeże warzywa z sosem koktajlowym
Pikle
Pieczywo własnego wypieku
Bufet deserowy
Wybór ciast z hotelowej cukierni
Babeczki z owocami i bitą śmietaną
Owoce sezonowe
Musy owocowe
Napoje
Kawa/herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Menu III
Koszt: 230,00 zł/osoba
Przystawka
Rostbef wołowy marynowany w sosie sojowym i kolendrze,
na sosie z ziarnami gorczycy i buraczanym pudrze
Zupa
Krem z pieczonej papryki z oliwą ziołowa i sezamem
Danie główne
Filet z indyka w młodej włoskiej kapuście, risotto z kaszy z kurkami, sos demi-glace, warzywa blanszowane
Bufet gorący
Żurek na domowym zakwasie z kiełbasą i domową wędzonką
Pstrąg potokowy w sosie z leśnych kurek z listkami tymianku
Płatki marynowanej karkówki w pikantnym sosie meksykańskim
Rolada z kaczki z suszonymi jabłkami i sosem pomarańczowym
Pierogi ze szpinakiem i serem lazur
Fasolka szparagowa
Ziemniaki gotowane z siekanym koprem
Bufet zimny
Śledź skandynawski z zielonym jabłkiem i pieprzówką
Siekany łosoś z jabłkowym kawiorem
Pescaccio z sandacza podane na pikantnym chutney
Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka
Mus z wątróbki drobiowej z aromatyczną śliwką i koniakiem
Mięsa wędzone i pieczone
Tarta z chrupiącym boczkiem i portobello
Sałatka caprese z sosem bazyliowym
Sałatka z wołowiną z marynowanymi warzywami i chrupiącą sałatą
Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
Świeże warzywa z sosem koktajlowym
Pikle
Pieczywo własnego wypieku
Bufet deserowy
Wybór ciast z hotelowej cukierni
Desery koktajlowe
Tarta jabłkowa z toffi
Babeczki z owocami i bitą śmietaną
Rogaliki z konfiturą różaną
Musy owocowe
Owoce sezonowe
Napoje
Kawa/herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Menu IV
Koszt: 220,00 zł/osoba
Przystawka
Tatar z matiasa na kompresowanym jabłku i kwaśną śmietaną
Zupa
Zupa z leśnych grzybów z kaszą perłową i mascarpone
Danie główne
Rolada z indyka w wędzonym boczku z ziołowymi ziemniakami i grillowaną cukinią
Drugie danie gorące (na półmiskach)
Schab pieczony w ziołach z ziemniaczanym rosti i sosem kurkowym
****
Filet z dorsza w sosie blue cheese z sezamowym ryżem i brokułami
Trzecie danie gorące (na półmiskach)
Mix pierogów ze smażoną cebulą i wędzonym boczkiem
Czwarte danie gorące
Pikantna zupa gulaszowa z pieczoną papryką i czarnymi oliwkami
Przekąski zimne
Śledź z marynowanymi grzybami
Terrina z łososia i dorsza
Asortyment polskich szynek i kiełbas
Galantyna z kurczaka nadziewana blanszowanym szpinakiem
Schab pieczony w rozmarynie ze śliwkami w sosie dijon
Pieczony pasztet po staropolsku z żurawiną i sosem cumberland
Roladki z cukinii z serem bałkańskim i papryką
Delikatna sałatka jarzynowa
Mix chrupiących sałat z kurczakiem
Sałatka grecka z czarnymi oliwkami
Warzywa marynowane (papryka, grzyby, śliwki, dynia, kukurydza kolby, ogórki)
Pieczywo własnego wypieku
Bufet deserowy
Wybór ciast z własnej cukierni
Ptysie z bitą śmietaną
Musy owocowe
Owoce sezonowe
Napoje
Kawa/herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Menu V
Koszt: 250,00 zł/osoba
Przystawka
Plastry wędzonej kaczki na sosie malinowym z chrupiącą sałatą i serem korycińskim
Zupa
Krem z dyni i borowików z oliwą truflową
Danie główne
Policzki wołowe duszone w trójniaku z suską sechlońską na puree selerowym z oliwą truflową i karmelizowanych warzywach
Drugie danie gorące (na półmiskach)
Rolada z kaczki nadziewana suszonymi jabłkami na sosie żurawinowo - pomarańczowym
z duszoną czerwoną kapustą i pieczonymi kopytkami
****
Pieczony sandacz w sosie kurkowym z ziemniakami i fasolką
Trzecie danie gorące (na półmiskach)
Pierogi domowe na sosie z prawdziwków
Czwarte danie gorące
Flaki wołowe z pikantną peperoni i cielęcymi klopsikami
Przekąski zimne
Łosoś marynowany w słodkiej cebuli z winegret limonkowo - koperkowym
Pstrąg wędzony w ciepłym dymie na sosie chrzanowym
Polędwiczka podwędzana w dymie olchowym z sosem ogórkowo-kaparowym
Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka
Wybór pasztetów z żurawiną i chrzanem
Asortyment polskich szynek i kiełbas
Tymbaliki drobiowe z carpaccio z kiszonego ogórka
Bukiet sałat z tuńczykiem, jajkami i sosem musztardowym
Sałatka z grillowanych warzyw
Sałatka caprese z sosem bazyliowym
Oliwki smakowe,
Marynaty (ogórki, papryka, grzyby, dynia, śliwki)
Pieczywo własnego wypieku
Bufet deserowy
Wybór ciast z własnej cukierni
Babeczki z owocami i bitą śmietaną
Ptysie z bitą śmietaną
Owoce sezonowe
Musy owocowe
Napoje
Kawa/herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Menu VI
Koszt: 280,00 zł/osoba
Przystawka
Łosoś marynowany w ginie i tartych burakach
na słonecznikowym pesto i jabłkowym kawiorze
Zupa
Consomme z kurczaka zagrodowego z pierożkami borowikowymi i listkami tymianku
Danie główne
Udo z gęsi confit na puree z jabłka i pasternaku z glazurowaną gruszką i sosem wiśniowym
Drugie danie gorące
Filet z łososia na sosie imbirowym z ryżowym arancini i kalafiorem romanesco
Trzecie danie gorące
Gołąbek z włoskiej kapusty z dzikiem i sarną z sosem borowikowym i kaszotto grzybowym
Czwarte danie gorące
Strogonoff wołowy z pieczoną papryką i czarnymi oliwkami
podany ze świeżo pieczoną focaccią
Przekąski zimne
Mus z wędzonych ryb na imbirowym chutney
Śledź skandynawski z zielonym jabłkiem i pieprzówką
Pescaccio z sandacza z prażonym czosnkiem i selerem naciowym
Asortyment polskich szynek i kiełbas
Tatar wołowy z marynowanymi rydzami i kawiorem z kiszonego ogórka
Rostbef wołowy gotowany w niskiej temperaturze z orzechową sałatą i balsamico
Pieczona pierś z indyka w żurawinie duszonej w winie
Pasztet z gęsi z sosem żurawinowym
Bukiet sałat z serem camembert, chipsami z boczku i sosem malinowym
Sałatka caprese z mozarellą i sosem bazyliowym
Sałatka z krewetkami i grillowanym ananasem
Oliwki smakowe
Marynaty (papryka, ogórki, grzyby, śliwki, dynia, kukurydza, kolby)
Pieczywo własnego wypieku
Bufet deserowy
Wybór ciast z własnej cukierni (3 rodzaje)
Desery koktajlowe
Tarta jabłkowa z toffi
Babeczki z owocami i bitą śmietaną
Rogaliki z konfiturą różaną
Owoce sezonowe
Musy owocowe
Napoje
Kawa/herbata
Woda mineralna
Soki owocowe
Dodatkowo proponujemy:
Prosiak pieczony faszerowany kaszą,
podrobami i wędzonym boczkiem – 1200,00 zł (ok. 10 kg)
****
Szynka wieprzowa pieczona w całości z dodatkami – 1000,00 zł (ok. 10 kg)
****
Stacja z pieczonym indykiem z dodatkami – 900,00 zł (ok. 10 kg)
****
Wiejski stół – 1300,00 zł (na ok. 50 osób)
****
Stół ryb wędzonych i marynowanych – 1300,00 zł (na ok. 50 osób)
****
Stacja z pieczonym łososiem – 550,00 zł/szt. (ok. 3 kg)
****
Szczupak faszerowany – 350,00 zł/szt. (ok. 2 kg)
****
Dzieci – do lat 4: bezpłatnie
Dzieci do lat 10 – 50%
Jedzenie pozostałe po przyjęciu pakujemy w opakowania jednorazowe w cenie 50,00 zł
Wszystkie dania serwowane w Restauracji ORANŻERIA
przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników.
W naszej kuchni nie stosujemy konserwantów i sztucznych dodatków.
Restauracja nie zezwala na wnoszenie własnego jedzenia, z wyjątkiem tortu za okazaniem paragonu.
Szczegółowe informacje:
tel.: + 48 (85) 665 25 08 (Kierownik Gastronomii)
e-mail: restauracja@hotelbranicki.com