Chrzciny w Restauracji Oranżeria.
MENU I
Koszt: 110,00 zł/osoba
Zupa (prosimy o wybór jednej dla wszystkich Gości)
Rosół z makaronem i warzywami julienne
****
Krem z pomidorów z serkiem mascarpone
Danie główne (prosimy o wybór jednego dla wszystkich Gości)
Pieczona rolada z indyka z pomidorami suszonymi,
kopytka ziołowe, marchewka po parysku
****
Polędwiczka wieprzowa sous-vide z dodatkiem ziemniaków pieczonych
i fasolki szparagowej, sos kurkowy
Przekąski zimne
Śledź korzenny z cebulką
Terrina z ryb morskich, sos chrzanowy
Jajka faszerowane
Pasztet z kurczaka z sosem żurawinowym
Frittata szpinakowa
Mięsa pieczone własnego wyrobu, sos tatarski
Mix sałat z warzywami, sos vinaigrette
Grillowane roladki z cukinii z papryką i pastą serową
Warzywa sezonowe lub pikle
Pieczywo
Napoje, desery
Kawa
Herbata
Soki owocowe
Woda mineralna
Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba
(Sernik, torcik porzeczkowy, tarta cytrynowa, babeczki z owocami i bitą śmietaną, mus czekoladowy w szkle)
MENU II
Koszt: 135,00 zł/osoba
Zupa (prosimy o wybór jednej dla wszystkich Gości)
Krem z brokułów z płatkami migdałów
****
Consomme drobiowe z pulpecikami cielęcymi
Danie główne (prosimy o wybór jednego dla wszystkich Gości)
Rolada z kaczki z czarną porzeczką, kopytka,
sos z czerwonego wina, mus z czerwonej kapusty
****
Schab pieczony w sosie myśliwskim z torcikiem ziemniaczanym,
warzywa grillowane
Danie gorące serwowane w trakcie przyjęcia:
Dorsz w sosie cytrynowym, kolorowy ryż, mix sałat z sosem vinaigrette
lub
Policzki wieprzowe w sosie tymiankowym, ziemniaki truflowe, mix sałat
Przekąski zimne
Torcik z tuńczyka
Śledź z kurkami
Mozaika roladek drobiowych, sos tatarski
Pasztet z dziczyzny, sos żurawinowy
Mięsa wędzone własnego wyrobu: szynka, schab, karkówka
Carpaccio z buraków z serem Lazur i rukolą
Sałatka brokułowa z oliwkami i orzechami
Tartaletki z sałatką jarzynową
Warzywa sezonowe lub pikle
Pieczywo
Napoje, desery
Kawa
Herbata
Soki owocowe
Woda mineralna
Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba
(Sernik, torcik porzeczkowy, tarta cytrynowa, babeczki z owocami i bitą śmietaną,
mus czekoladowy w szkle)
MENU DZIECIĘCE
Rosół z makaronem domowym
****
Filet z kurczaka z frytkami, mizeria
DODATKOWO PROPONUJEMY:
Befsztyk tatarski – 15,00 zł/osoba (100 g/osoba)
****
Zestaw regionalny serwowany na półmiskach – 20,00 zł/osoba:
- Babka ziemniaczana (100 g)
- Pierogi z mięsem (2 szt.)
- Pierogi ruskie (2 szt.)
****
Słodkości z hotelowej cukierni:
- Beza Pavlova – 120,00 zł/sztuka
- Ciasto Pani Walewska – 60,00 zł/kg
- Panna Cotta – 40,00 zł/kg
- Ciasto Leśny Mech – 60,00 zł/kg
- Mus miętowy w szkle – 10,00 zł/sztuka
- Owoce filetowane – 10,00 zł/150 g
tel.: + 48 (85) 665 25 08
fax: + 48 (85) 665 25 01
e-mail: restauracja@hotelbranicki.com.pl