Chrzciny w Restauracji Oranżeria.
MENU I
Koszt: 120,00 zł/osoba
Zupa (prosimy o wybór jednej dla wszystkich Gości)
Consomme drobiowe z kołdunami
****
Krem z białych warzyw z popcornem gryczanym i nutą białej czekolady
Danie główne (prosimy o wybór jednego dla wszystkich Gości)
Filet z kurczaka w boczku, ziemniaczane arancini,
blanszowane pomidorki cherry, sos bazyliowy
****
Karkówka pieczona w sosie myśliwskim podana na pęczotto,
mix sałat z winegretem z miodem lipowym
Przekąski zimne
Śledź korzenny z cebulką w oleju
Ptysie z pastą serowo – łososiową
Jajka faszerowane z pastą majonezowo – musztardową z salami
Pasztet pieczony po staropolsku z prażonymi ziarnami słonecznika
Bruschetta z salsą picollo i ziołami prowansalskimi
Mięsa własnego wyrobu
Mieszane sałaty z pomarańczą, pieczonym burakiem
i serem korycińskim z delikatnym dressingiem ziołowym
Sałatka z kurczakiem i warzywami z sosem francuskim
Pieczywo
Napoje, desery
Kawa
Herbata
Soki owocowe
Woda mineralna
Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba
(Sernik z belgijską czekoladą i płatkami migdałów, tarta cytrynowa,
babeczki z owocami i bitą śmietaną, mus czekoladowy)
MENU II
Koszt: 145,00 zł/osoba
Zupa (prosimy o wybór jednej dla wszystkich Gości)
Krem z kukurydzy z pikantną chorizo
****
Consomme drobiowe z kołdunami
Danie główne (prosimy o wybór jednego dla wszystkich Gości)
Noga kaczki confit, puree marchewkowe, pieczony burak,
krokiet ziemniaczany, sos z czerwonego wina
****
Schab z sosem grzybowym, domowa babka ziemniaczana,
warzywa grillowane z włoskimi ziołami
Danie serwowane na półmiskach (prosimy o wybór)
- Mix pierogów domowych:
* pierogi z mięsem – 2 szt.
* pierogi ruskie z cebulką – 2 szt.
* pierogi ze szpinakiem i fetą – 2 szt.
****
Dorsz w panko, ryż jaśminowy, fasolka szparagowa
w emulsji maślanej z czosnkiem, sos prowansalski
Przekąski zimne
Śledź w oleju z suszonymi śliwkami i prażonymi migdałami
Mus z wędzonych ryb z cytrynowym kawiorem
Rillettes z kaczki z chrupiącą korzenną bagietką
Pasztet domowy na toście z konfiturą z czerwonej cebuli
Mięsa własnego wyrobu
Sałatka z brokułami, prażonymi pestkami słonecznika
i chrupiącymi chipsami z boczku
Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem
Tartaletki z musem z czarnej porzeczki i buraka, z serem Lazur
Napoje, desery
Kawa
Herbata
Soki owocowe
Woda mineralna
Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba
(Sernik z belgijską czekoladą i płatkami migdałów, tarta cytrynowa,
babeczki z owocami i bitą śmietaną, mus czekoladowy)
MENU III:
Koszt: 165,00 zł/osoba
WŁASNA KOMPOZYCJA DAŃ
Zupa (prosimy o wybór jednej)
Krem z wędzonego boczku z chipsem ziemniaczanym
Krem z jarmużu z serem feta i pestkami słonecznika
Krem z selera i pora z oliwą ziołową
Krem z pomidorów z ziołowymi croutons
Consomme drobiowe z kołdunami
Dania główne (prosimy o wybór dwóch)
Polędwiczka wieprzowa na sosie z zielonego pieprzu,
z ziemniakami au-gratin i warzywami na parze
****
Udo z kaczki confit z puree z pieczonych jabłek,
piernikowy mus z kapusty, z kluskami z orzechowym mascarpone
****
Policzki wieprzowe duszone w trójniaku z suską sechlońską,
puree ziemniaczane z oliwą truflową, grillowane warzywa
****
Zraziki ze schabu z pieczarkami i serem, ze świeżym tymiankiem,
kopytka, warzywa z wody
****
Karkówka z sosem żurawinowym, ziemniaki opiekane z rozmarynem,
panierowany brokuł z serem Lazur
****
Udziec z kurczaka zagrodowego w sosie czerwonym curry,
z ryżem jaśminowym, warzywa stir-fry
****
Filet z dorsza na szpinakowym risotto,
grillowany pomidor z mozzarellą, oliwa ziołowa
Przekąski zimne (prosimy o wybór 8 przekąsek)
Śledź z ogórkiem kiszonym, czosnkiem i chili
Śledź z suszonymi pomidorami
Łosoś gravlax z sosem koperkowym i oliwą cytrynową
Roladki z łososia wędzonego z sałatą orzechową i świeżym ogórkiem
Plastry wędzonej kaczki z marynowaną gruszką i rukolą
Mus z wątróbki drobiowej z aromatyczną śliwką i koniakiem
Tymbaliki drobiowe na carpaccio z kiszonego ogórka
Mięsa własnego wyrobu
Schab pieczony w rozmarynie ze śliwkami w sosie dijon
Pasztet domowy z konfiturą z czerwonej cebuli
Kulebiak z pomidorami suszonymi i serem Lazur
Carpaccio z pieczonego buraka z serem korycińskim
Quiche z porem i serem Dziugas
Tarta z kurkami
Tarta ze szpinakiem i serem feta
Półmisek serów z krakersami
Sałatka nicejska z tuńczykiem i jajkiem
Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem Cezar
Sałatka grecka z czarnymi oliwkami
Sałatka caprese z dresingiem bazyliowym
Orientalna sałatka z paluszkami krabowymi i dzikim ryżem
Napoje, desery
Kawa
Herbata
Soki owocowe
Woda mineralna
Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba
(Sernik z belgijską czekoladą i płatkami migdałów, tarta cytrynowa,
babeczki z owocami i bitą śmietaną, mus czekoladowy
MENU DZIECIĘCE:
Rosół z makaronem domowym
****
Filet z kurczaka z frytkami, mizeria
MENU WEGETARIAŃSKIE/WEGAŃSKIE
Krem z pomidorów z płatkami migdałów
****
Cukinia faszerowana kaszą kus-kus z warzywami, sos pomidorowy z ziołami
DODATKOWO PROPONUJEMY:
Przekąska serwowana dla każdego z Gości
Rostbef wołowy marynowany w sosie sojowym, kolendrze i musztardzie
na sosie z ziarnami gorczycy, z sałatą orzechową - 12,00 zł (100 g/osoba)
****
Roladki z cukinii z serem feta i papryką z oliwą ziołową - 10,00 zł (100 g/osoba)
****
Tatar z łososia na słonecznikowym pesto z ziołową bagietką - 17,00 zł (80 g/osoba)
Przekąski na półmiskach
Befsztyk tatarski – 17,00 zł/osoba (100 g/osoba)
Łosoś marynowany na zimno z pesto orzechowym – 15,00 zł (80 g/osoba)
Carpaccio wołowe z kaparami i serem Dziugas – 21,00 zł (50 g/osoba)
****
Słodkości z hotelowej cukierni
- Beza Pavlova – 130,00 zł/sztuka
- Ciasto Pani Walewska – 60,00 zł/kg
- Panna Cotta – 40,00 zł/kg
- Ciasto Leśny Mech – 60,00 zł/kg
- Mus miętowy w szkle – 10,00 zł/sztuka
- Owoce filetowane – 12,00 zł/150 g
PROPOZYCJE ALKOHOLI
Wódka Żubrówka, Wyborowa – 40,00 zł/0,5 l.
Wódka Adam Mickiewicz – 50,00 zł/0,5 l.
Wino stołowe (białe i czerwone) – 49,00 zł/0,75 l.
Wino musujące – 49,00 zł/0,75 l.
****
W przypadku wniesienia własnego alkoholu obowiązuje korkowe
w wysokości 10,00 zł od każdej osoby dorosłej.
NAPOJE ZIMNE
Napoje Pepsi – 7,00 zł/200 ml.
Lemoniada cytrynowa – 20,00 zł/1 l.
Dzieci do lat 3 gościmy bezpłatnie.
Dzieci od 3 do 10 lat – 50%
****
Jedzenie pozostałe po przyjęciu pakujemy
w opakowania jednorazowe w cenie 50,00 zł
****
Sala na wyłączność – do 6 godzin.
Każda następna godzina płatna 300,00 zł
****
Wszystkie dania serwowane w Restauracji ORANŻERIA
przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników.
W naszej kuchni nie stosujemy konserwantów i sztucznych dodatków.
tel.: + 48 (85) 665 25 08
fax: + 48 (85) 665 25 01
e-mail: restauracja@hotelbranicki.com.pl