Chrzciny

Chrzciny w Restauracji Oranżeria.

Serdecznie zapraszamy do organizacji przyjęć z okazji chrzcin w Restauracji Oranżeria. Dysponujemy trzema salami mogącymi pomieścić od 20 do 100 osób (sale połączone). 
Proponujemy menu dostosowane do ilości osób oraz czasu trwania przyjęcia. Szef Kuchni z przyjemnością, w miarę możliwości, przygotuje Państwa ulubione dania.
W ramach chrzcin młodym Mamom nieodpłatnie udostępniamy pokój do karmienia dziecka. 
Najmłodszych Gości (do lat 4) gościmy u nas nieodpłatnie, dzieciom do lat 10 proponujemy zniżkę 50%.

MENU I

Koszt: 110,00 zł/osoba

Zupa (prosimy o wybór jednej dla wszystkich Gości)

Rosół z makaronem i warzywami julienne

****

Krem z pomidorów z serkiem mascarpone

Danie główne (prosimy o wybór jednego dla wszystkich Gości)

Pieczona rolada z indyka z pomidorami suszonymi,

kopytka ziołowe, marchewka po parysku

****

Polędwiczka wieprzowa sous-vide z dodatkiem ziemniaków pieczonych

i fasolki szparagowej, sos kurkowy

Przekąski  zimne

Śledź korzenny z cebulką

Terrina z ryb morskich, sos chrzanowy

Jajka faszerowane

Pasztet z kurczaka z sosem żurawinowym

Frittata szpinakowa

Mięsa pieczone własnego wyrobu, sos tatarski

Mix sałat z warzywami, sos vinaigrette

Grillowane roladki z cukinii z papryką i pastą serową

Warzywa sezonowe lub pikle

Pieczywo

Napoje, desery

Kawa

Herbata

Soki owocowe

Woda mineralna

Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba

(Sernik, torcik porzeczkowy, tarta cytrynowa, babeczki z owocami i bitą śmietaną, mus czekoladowy w szkle)

 

MENU II

Koszt: 135,00 zł/osoba

Zupa (prosimy o wybór jednej dla wszystkich Gości)

Krem z brokułów z płatkami migdałów

****

Consomme drobiowe z pulpecikami cielęcymi

Danie główne (prosimy o wybór jednego dla wszystkich Gości)

Rolada z kaczki z czarną porzeczką, kopytka,

sos z czerwonego wina, mus z czerwonej kapusty

****

Schab pieczony w sosie myśliwskim z torcikiem ziemniaczanym,

warzywa grillowane

Danie gorące serwowane w trakcie przyjęcia:

Dorsz w sosie cytrynowym, kolorowy ryż, mix sałat z sosem vinaigrette

lub

Policzki wieprzowe w sosie tymiankowym, ziemniaki truflowe, mix sałat

Przekąski  zimne

Torcik z tuńczyka

Śledź z kurkami

Mozaika roladek drobiowych, sos tatarski

Pasztet z dziczyzny, sos żurawinowy

Mięsa wędzone własnego wyrobu: szynka, schab, karkówka

Carpaccio z buraków z serem Lazur i rukolą

Sałatka brokułowa z oliwkami i orzechami

Tartaletki z sałatką jarzynową

Warzywa sezonowe lub pikle

Pieczywo

Napoje, desery

Kawa

Herbata

Soki owocowe

Woda mineralna

Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba

(Sernik, torcik porzeczkowy, tarta cytrynowa, babeczki z owocami i bitą śmietaną,

mus czekoladowy w szkle)

 

MENU DZIECIĘCE

Rosół z makaronem domowym

****

Filet z kurczaka z frytkami, mizeria

 

DODATKOWO PROPONUJEMY:
Befsztyk tatarski – 15,00 zł/osoba (100 g/osoba)

****

Zestaw regionalny serwowany na półmiskach – 20,00 zł/osoba:

- Babka ziemniaczana (100 g)

- Pierogi z mięsem (2 szt.)

- Pierogi ruskie (2 szt.)

****

Słodkości z hotelowej cukierni:
- Beza Pavlova – 120,00 zł/sztuka

- Ciasto Pani Walewska – 60,00 zł/kg

- Panna Cotta – 40,00 zł/kg

- Ciasto Leśny Mech – 60,00 zł/kg

- Mus miętowy w szkle – 10,00 zł/sztuka

- Owoce filetowane – 10,00 zł/150 g

Pobierz ofertę w formacie PDF

Kontakt:

tel.: + 48 (85) 665 25 08
fax: + 48 (85) 665 25 01
e-mail: restauracja@hotelbranicki.com.pl

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij