Chrzciny

Chrzciny w Restauracji Oranżeria.

Serdecznie zapraszamy do organizacji przyjęć z okazji chrzcin w Restauracji Oranżeria. Dysponujemy trzema salami mogącymi pomieścić od 20 do 100 osób (sale połączone). 
Proponujemy menu dostosowane do ilości osób oraz czasu trwania przyjęcia. Szef Kuchni z przyjemnością, w miarę możliwości, przygotuje Państwa ulubione dania.
W ramach chrzcin młodym Mamom nieodpłatnie udostępniamy pokój do karmienia dziecka. 
 

MENU I

Koszt: 120,00 zł/osoba

Zupa (prosimy o wybór jednej dla wszystkich Gości)

Consomme drobiowe z kołdunami

****

Krem z białych warzyw z popcornem gryczanym i nutą białej czekolady

Danie główne (prosimy o wybór jednego dla wszystkich Gości)

Filet z kurczaka w boczku, ziemniaczane arancini,

blanszowane pomidorki cherry, sos bazyliowy

****

Karkówka pieczona w sosie myśliwskim podana na pęczotto,

mix sałat z winegretem z miodem lipowym

Przekąski  zimne

Śledź korzenny z cebulką w oleju

Ptysie z pastą serowo – łososiową

Jajka faszerowane z pastą majonezowo – musztardową z salami

Pasztet pieczony po staropolsku z prażonymi ziarnami słonecznika

Bruschetta z salsą picollo i ziołami prowansalskimi

Mięsa własnego wyrobu

Mieszane sałaty z pomarańczą, pieczonym burakiem

i serem korycińskim z delikatnym dressingiem ziołowym

Sałatka z kurczakiem i warzywami z sosem francuskim

Pieczywo

Napoje, desery

Kawa

Herbata

Soki owocowe

Woda mineralna

Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba

(Sernik z belgijską czekoladą i płatkami migdałów, tarta cytrynowa,

babeczki z owocami i bitą śmietaną, mus czekoladowy)

 

MENU II

Koszt: 145,00 zł/osoba

Zupa (prosimy o wybór jednej dla wszystkich Gości)

Krem z kukurydzy z pikantną chorizo

****

Consomme drobiowe z kołdunami

Danie główne (prosimy o wybór jednego dla wszystkich Gości)

Noga kaczki confit, puree marchewkowe, pieczony burak,

krokiet ziemniaczany, sos z czerwonego wina

****

Schab z sosem grzybowym, domowa babka ziemniaczana,

warzywa grillowane z włoskimi ziołami

Danie serwowane na półmiskach (prosimy o wybór)

- Mix pierogów domowych:

* pierogi z mięsem – 2 szt.

* pierogi ruskie z cebulką – 2 szt.

* pierogi ze szpinakiem i fetą – 2 szt.

****

Dorsz w panko, ryż jaśminowy, fasolka szparagowa

w emulsji maślanej z czosnkiem, sos prowansalski

Przekąski zimne

Śledź w oleju z suszonymi śliwkami i prażonymi migdałami

Mus z wędzonych ryb z cytrynowym kawiorem

Rillettes z kaczki z chrupiącą korzenną bagietką

Pasztet domowy na toście z konfiturą z czerwonej cebuli

Mięsa własnego wyrobu

Sałatka z brokułami, prażonymi pestkami słonecznika

i chrupiącymi chipsami z boczku

Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem

Tartaletki z musem z czarnej porzeczki i buraka, z serem Lazur

Pieczywo

Napoje, desery

Kawa

Herbata

Soki owocowe

Woda mineralna

Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba

(Sernik z belgijską czekoladą i płatkami migdałów, tarta cytrynowa,

babeczki z owocami i bitą śmietaną, mus czekoladowy)

 

MENU III:

Koszt: 165,00 zł/osoba

WŁASNA KOMPOZYCJA DAŃ

Zupa (prosimy o wybór jednej)

Krem z wędzonego boczku z chipsem ziemniaczanym

Krem z jarmużu z serem feta i pestkami słonecznika

Krem z selera i pora z oliwą ziołową

Krem z pomidorów z ziołowymi croutons

Consomme drobiowe z kołdunami

Dania główne (prosimy o wybór dwóch)

Polędwiczka wieprzowa na sosie z zielonego pieprzu,

z ziemniakami au-gratin i warzywami na parze

****

Udo z kaczki confit z puree z pieczonych jabłek,

piernikowy mus z kapusty, z kluskami z orzechowym mascarpone

****

Policzki wieprzowe duszone w trójniaku z suską sechlońską,

puree ziemniaczane z oliwą truflową, grillowane warzywa

****

Zraziki ze schabu z pieczarkami i serem, ze świeżym tymiankiem,

kopytka, warzywa z wody

****

Karkówka z sosem żurawinowym, ziemniaki opiekane z rozmarynem,

panierowany brokuł z serem Lazur

****

Udziec z kurczaka zagrodowego w sosie czerwonym curry,

z ryżem jaśminowym, warzywa stir-fry

****

Filet z dorsza na szpinakowym risotto,

grillowany pomidor z mozzarellą, oliwa ziołowa

Przekąski  zimne (prosimy o wybór 8 przekąsek)

Śledź z ogórkiem kiszonym, czosnkiem i chili

Śledź z suszonymi pomidorami

Łosoś gravlax z sosem koperkowym i oliwą cytrynową

Roladki z łososia wędzonego z sałatą orzechową i świeżym ogórkiem

Plastry wędzonej kaczki z marynowaną gruszką i rukolą

Mus z wątróbki drobiowej z aromatyczną śliwką i koniakiem

Tymbaliki drobiowe na carpaccio z kiszonego ogórka

Mięsa własnego wyrobu

Schab pieczony w rozmarynie ze śliwkami w sosie dijon

Pasztet domowy z konfiturą z czerwonej cebuli

Kulebiak z pomidorami suszonymi i serem Lazur

Carpaccio z pieczonego buraka z serem korycińskim

Quiche z porem i serem Dziugas

Tarta z kurkami

Tarta ze szpinakiem i serem feta

Półmisek serów z krakersami

Sałatka nicejska z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem Cezar

Sałatka grecka z czarnymi oliwkami

Sałatka caprese z dresingiem bazyliowym

Orientalna sałatka z paluszkami krabowymi i dzikim ryżem

Napoje, desery

Kawa

Herbata

Soki owocowe

Woda mineralna

Bufet słodkości z własnej cukierni – 150 g/osoba

(Sernik z belgijską czekoladą i płatkami migdałów, tarta cytrynowa,

babeczki z owocami i bitą śmietaną, mus czekoladowy

 

MENU DZIECIĘCE:

Rosół z makaronem domowym

****

Filet z kurczaka z frytkami, mizeria

 

MENU WEGETARIAŃSKIE/WEGAŃSKIE

Krem z pomidorów z płatkami migdałów

****
Cukinia faszerowana kaszą kus-kus z warzywami, sos pomidorowy z ziołami

 

DODATKOWO PROPONUJEMY:

Przekąska serwowana dla każdego z Gości

Rostbef wołowy marynowany w sosie sojowym, kolendrze i musztardzie

na sosie z ziarnami gorczycy, z sałatą orzechową - 12,00 zł (100 g/osoba)

****

Roladki z cukinii z serem feta i papryką z oliwą ziołową - 10,00 zł (100 g/osoba)

****

Tatar z łososia na słonecznikowym pesto z ziołową bagietką - 17,00 zł (80 g/osoba)

 

Przekąski na półmiskach
Befsztyk tatarski – 17,00 zł/osoba (100 g/osoba)

Łosoś marynowany na zimno z pesto orzechowym – 15,00 zł (80 g/osoba)

Carpaccio wołowe z kaparami i serem Dziugas – 21,00 zł (50 g/osoba)

****

Słodkości z hotelowej cukierni
- Beza Pavlova – 130,00 zł/sztuka

- Ciasto Pani Walewska – 60,00 zł/kg

- Panna Cotta – 40,00 zł/kg

- Ciasto Leśny Mech – 60,00 zł/kg

- Mus miętowy w szkle – 10,00 zł/sztuka

- Owoce filetowane – 12,00 zł/150 g

 

PROPOZYCJE ALKOHOLI

Wódka Żubrówka, Wyborowa – 40,00 zł/0,5 l.

Wódka Adam Mickiewicz – 50,00 zł/0,5 l.

Wino stołowe (białe i czerwone) – 49,00 zł/0,75 l.

Wino musujące – 49,00 zł/0,75 l.

****

W przypadku wniesienia własnego alkoholu obowiązuje korkowe

w wysokości 10,00 zł od każdej osoby dorosłej.

 

NAPOJE ZIMNE

Napoje Pepsi – 7,00 zł/200 ml.

Lemoniada cytrynowa – 20,00 zł/1 l.

 

Dzieci do lat 3 gościmy bezpłatnie.

Dzieci od 3 do 10 lat – 50%

****

Jedzenie pozostałe po przyjęciu pakujemy

w opakowania jednorazowe w cenie 50,00 zł

****

Sala na wyłączność – do 6 godzin.

Każda następna godzina płatna 300,00 zł

****

Wszystkie dania serwowane w Restauracji ORANŻERIA

przygotowywane są wyłącznie na bazie naturalnych składników.

 W naszej kuchni nie stosujemy konserwantów i sztucznych dodatków.

Kontakt:

tel.: + 48 (85) 665 25 08
fax: + 48 (85) 665 25 01
e-mail: restauracja@hotelbranicki.com.pl

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij